PL

 

Zapraszamy naszych gości do naszej restauracji „Tawerna Złota”.

Serwujemy śniadania, potrawy polskiej kuchni oraz wyszukane dania z innych stron świata. Przygotowujemy nasze dania ze świeżych produktów, na naturalnych wywarach. Szef kuchni dba o to, aby sprostać gustom kulinarnym nawet najbardziej wymagających Gości naszego hotelu SPA nad morzem.

Mięsa przygotowujemy metodą Sous vide -to nowoczesna metoda gotowania, która szturmem zdobywa cały świat. Jej nazwa pochodzi z języka francuskiego, a w dosłownym tłumaczeniu oznacza „w próżni”. W wielu krajach na całym świecie sous vide przestaje być pojęciem nowym, gdyż technikę tę prezentuje się w programach telewizyjnych, przepisach kucharskich, a wyjątkowo często stosowana jest w dobrych restauracjach. Dlaczego tak się dzieje? Bez wątpienia ogromny wpływ na taki rozwój sytuacji ma fakt, że potrawy przygotowane tą metodą są wyjątkowe, wykwintne, charakteryzuje je niepowtarzalny smak i jakość. 

W naszej hotelowej restauracji organizujemy też spotkania okolicznościowe, stypy, catering.

Skontaktuj się z nami